4 Αυγ 2011

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θεωρεί τον εαυτό της Αμερικανίδα και όχι Ελληνίδα



ImageΈκπληξη και ερωτήματα προκαλούν οι τοποθετήσεις της βουλευτού Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Έλενας Παναρίτη σε ερωτήσεις δημοσιογράφου της βρετανικής εφημερίδας The Guardian, στο πλαίσια συνέντευξης που η τελευταία έδωσε αναφορικά με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Aditya Chakrabortty προσπαθώντας να καταγράψει την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης και των δραστικών περιοριστικών οικονομικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση, επισκέφτηκε μεταξύ άλλων και την βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Έλενα Παναρίτη.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τον μεγάλο αριθμό των υπολογιστών Apple που έχει στο γραφείο της, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απάντησε αποστομωτικά ότι «αυτό συμβαίνει διότι δεν είμαι Ελληνίδα, είμαι Αμερικανίδα» (That's because I'm not Greek, I'm American).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και ο ίδιος ο δημοσιογράφος εκφράζει την απορία του για την γενικότερη στάση της βουλευτή όσον αφορά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και τα επώδυνα οικονομικά μέτρα που η κυβέρνηση έχει λάβει σημειώνοντας ότι «Και για έναν Έλληνα πολιτικό που εμπλέκεται στην προώθηση μερικών από τα πιο αιφνίδια, επώδυνα οικονομικά μέτρα στην ιστορία της χώρας, αυτή δεν φαίνεται ιδιαίτερα Ελληνίδα» (And for a Greek politician involved in pushing through some of the most abruptly painful economic measures in the country's history, she does not seem especially Greek).

Μετά από αυτές τις δηλώσεις ποιος μπορεί να αντικρούσει τα επιχειρήματα ορισμένων που ισχυρίζονται ότι η σημερινή κυβερνώσα πολιτική ελίτ φαντάζει περισσότερο ελληνόφωνη παρά ελληνική।

................................................................................................................

Νεώτερη πληροφορία

Διαψεύδει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Έλενα Παναρίτη τη δήλωσή της στην εφημερίδα Guardian στην οποία φέρεται να δηλώνει «Δεν είμαι Ελληνίδα, αλλά Αμερικανίδα». Όπως εξηγεί ουδέποτε ελέχθη από εκείνη αυτό που της αποδίδεται, ενώ παραθέτει και σχετική επιστολή που απέστειλε στην Guardian με την οποία ζητά την ανασκευή του δημοσιεύματος.