17 Αυγ 2011

4 χρόνια φυλακή σε δύο νεαρούς Βρετανούς γιατί έγραψαν υπέρ των ταραχών στο Facebook!

Βαριά ποινή, τέσσερα χρόνια φυλάκιση, επιδίκασε βρετανικό δικαστήριο σε κάθε έναν από τους δύο νεαρούς Βρετανούς ηλικίας 20 και 22 ετών που μέσω του Facebook "υποκινούσαν τις ταραχές" σύμφωνα με το κατηγορητήριο! Ειδικότερα, οΤζόρνταν Μπλάκσοου, 20 ετών, είχε δημιουργήσει στο Facebook μία σελίδα με τίτλο: «Καταστρέψτε την πόλη του Νόρθουιτς» (στη βορειοδυτική Αγγλία). Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Μάρτιν ΜακΡομπ η σελίδα δημιουργήθηκε στις 9 Αυγούστου.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο Πέρι Σάτκλιφ-Κίναν, 22 ετών, υποκίνησε σε ταραχές στη συνοικία του στο Ουάρινγκτον (στη βορειοδυτική Αγγλία) δημιουργώντας μία σελίδα στο Facebook με τίτλο: «Ας οργανώσουμε ταραχές».«Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποίησαν το Facebook προκειμένου να οργανώσουν και να ενορχηστρώσουν σοβαρές ταραχές την ώρα που ανάλογα επεισόδια σημειώνονταν και σε άλλες περιοχές της χώρας», υπογράμμισε ο εισαγγελέας στο δικαστήριο του Τσέστερ, στη βορειοδυτική Αγγλία.
«Η Αστυνομία έδρασε γρήγορα κλείνοντας αυτές τις σελίδες και διασφάλισε ότι κανένας δεν θα συμμετάσχει στις ταραχές αυτές. Παρόλα αυτά τα μηνύματα προκάλεσαν μεγάλο πανικό και ένα αίσθημα εξέγερσης στις συνοικίες», πρόσθεσε.
«Αν θυμηθούμε σε ποιον βαθμό η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε ώστε να υποκινηθούν οι άνθρωποι να διαπράξουν εγκληματικές πράξεις είναι εύκολο να καταλάβει κανείς για ποιο λόγο οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε 4 χρόνια φυλάκιση», δήλωσε ο Φιλ Τόμσον, αξιωματούχος της τοπικής Αστυνομίας, μετά τη γνωστοποίηση της ετυμηγορίας.