30 Ιουλ 2011

Απίστευτο ξεπούλημα και των αρχαίων!

ImageNαι, η νυν ελληνική κυβέρνηση έχει φτάσει μέχρις αυτού του σημείου: Να δέχεται εμμέσως ότι ο ελληνισμός των μικρασιατικών παραλίων δεν υπήρξε ποτέ, αλλά το κυριότερο είναι ότι δέχεται ότι οι οεριοχές αυτές την ελληνιστική εποχή κατοικούνταν από ... Τούρκους: Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Δημοκρατία», η έκθεση ελληνικών αρχαιοτήτων που θα γίνει στο τουρκικό μουσείο Σαμπαντζί, στην Κωνσταντινούπολη, μέχρι της 28 Αυγούστου έχει τίτλο «Απέναντι. Οι Κυκλάδες και η δυτική Ανατολία κατά την 3η χιλιετία π.Χ.».

Όποιος δε γνωρίζει την ιστορική διαδρομή του ελληνισμού, θεωρεί πως η έκθεση αφορά την σχέση μεταξύ των δύο λαών. Η αλήθεια είναι ότι στην απώτατη αρχαιότητα δεν είχε αναπτυχθεί κανένας δεσμός μεταξύ των δύο λαών.


Αξιοσημείωτο είναι πως το θέμα έχει φτάσει μέχρι και στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα σε άρθρο των «New York Times» για το θέμα αυτό, ο τίτλος είναι «Αρχαίοι σύνδεσμοι φέρνουν μια σύγχρονη προσέγγιση».

Στο άρθρο επισημαίνεται ότι «η έκθεση παρουσιάζει αρχαιότητες από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, στις οποίες περιλαμβάνονται αρχαία ειδώλια, όπλα, σκεύη μαγειρικής και κοσμήματα. Η διαδικασία της συγκέντρωσης των αντικειμένων από τις δύο χώρες, όπως λένε οι επιμελητές της έκθεσης, βοήθησε τους ερευνητές να φωτίσουν περαιτέρω την υπόθεση της ανταλλαγής αγαθών και ιδεών μεταξύ των πολιτισμών της Δυτικής Ανατολίας και των ελληνικών νησιών που είναι γνωστά ως Κυκλάδες».

Ποιων πολιτισμών; Της "Δυτικής Ανατολίας"! Ζητείται τσίπα!