17 Ιουν 2011

Ο Ραγκούσης είχε “παραιτήσει” την νέα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Με τις «καλύτερες συστάσεις» ορκίσθηκε στη Βουλή η Βάσω Αλεξανδρίδου, καθώς είχε παραιτηθεί από την θέση του διορισμένου περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων – και μάλιστα κατ’ απαίτηση του Γιάννη Ραγκούση (με τον οποίο θα ξαναβρεθούν στη Βουλή!). Ο τ. υπουργός Εσωτερικών της είχε υποδείξει ότι θα πρέπει να παραιτηθεί και η παραίτηση να προέλθει από δική της πρωτοβουλία και όχι από τον υπουργό.

Η Αλεξανδρίδου διορίσθηκε περιφερειάρχης στα Ιόνια λίγο μετά την νίκη του ΠΑΣΟΚ το 2009, αλλά παραιτήθηκε τον Απρίλιο του 2010. Αφορμή ήταν πολλά δημοσιεύματα που την έφεραν να έχει καταθέσει στην Περιφέρεια τιμολόγιο 20.000 ευρώ για την αγορά επίπλων του σπιτιού της στην Κέρκυρα. Επίσης, το Ελεγκτικό Συνέδριο επέστρεψε ως απαράδεκτα τιμολόγια με έξοδα από την επίσκεψή της στο Φανάρι όπου είχε συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Σημειώνεται ότι για την υπόθεση αυτή παραιτήθηκαν δύο ταμίες της περιφέρειας, καθώς τα θεώρησαν υπέρογκα και αρνήθηκαν να τα υπογράψουν, προκειμένου να μη συμμετάσχουν σε οικονομικές ατασθαλίες.

Η Β. Αλεξανδρίδου είναι καθηγήτρια τουριστικών επαγγελμάτων σε επιδοτούμενα σεμινάρια, αλλά και επιχειρηματίας στη Καρίτσα της Λάρισας (έχει το ξενοδοχείο «CHRISTINA»), το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει κάνει υπερβάσεις του συντελεστή δόμησης. Επίσης έχει γραφτεί πως δήλωσε περισσότερες σπουδές στο βιογραφικό της από αυτές που πραγματικά είχε κάνει.