24 Δεκ 2010

Εγκαίνια τού 2ου ΚΕΠ

Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του 2ου Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών στο Δήμο Αχαρνών, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Αγ. Διονυσίου 40, στο ύψος του ομώνυμου ιερού ναού.

Το 2ο ΚΕΠ Αχαρνών πρόκειται να διευκολύνει τους δημότες λόγω της εύκολης προσβασιμότητας και του κομβικού σημείου του, καθώς εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή του βόρειου τμήματος του δήμου. Αιτήματα για άλλα δύο ΚΕΠ στις Κάτω Αχαρνές και στο Ολ. Χωριό έχουν υποβληθεί προς έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Αχαρνών, Ιλίου και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρα, ο οποίος επισήμανε ότι στόχος τόσο του ιδίου όσο και της διοίκησης του Δήμου είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αχαρνών Παναγιώτης Φωτιάδης τόνισε ότι «ο Δήμος Αχαρνών έχει ανάγκη, τουλάχιστον, τεσσάρων ΚΕΠ από τα οποία, ήδη, λειτουργούν τα δύο». Ο κ. Φωτιάδης ευχαρίστησε την Αντιδήμαρχο Διοίκησης, κα. Αθηνά Σεϊτανίδου, η οποία εργάστηκε μεθοδικά και οργάνωσε την λειτουργία του 2ου ΚΕΠ, εντός δύο μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων της. Ο κος. Φωτιάδης δεν παρέλειψε να ευχηθεί καλή δύναμη στο προσωπικό που θα στελεχώσει το ΚΕΠ, τονίζοντας ότι ο πολίτης θα πρέπει να εξυπηρετείται με αποτελεσματικότητα, ευγένεια και χαμόγελο.

Στα εγκαίνια παρέστη και ο νέος δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να γίνει διαμερισματοποίηση του δήμου ώστε να εξυπηρετηθούν οι δημότες. «Τα ΚΕΠ για τα οποία έχουν γίνει οι αιτήσεις θα λειτουργήσουν κανονικά, επειδή όμως δεν υπάρχουν χρήματα θα προσπαθήσουμε να τα συστεγάσουμε με τα κτίρια των ΚΑΠΗ για να αποφύγουμε τα έξοδα», σημείωσε ο νέος Δήμαρχος.

Ο απερχόμενος και ο νέος Δήμαρχος ζήτησαν την έκδοση βεβαιώσεων και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στη λειτουργία του νεοσύστατου Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών.