28 Νοε 2010

Αμερικανογερμανικός πόλεμος με εμπροσθοφυλακή τον ….ΓΑΠ


Και ξαφνικά ο Γιώργος Παπανδρέου μας εμφανίζεται … Γερμανοφάγος και τα χώνει στη Μέρκελ, συναντάται μαζί της και διαφωνούν, της λέει ότι η Ελλάδα εμμένει στις θέσεις σα να μην είναι η χώρα μας υπό κατοχή, αλλά η Γερμανία.
Ξαφνικά, επίσης, ο Μπάρακ Ομπάμα κάνει παρέμβαση για την ελληνική οικονομία και λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το ελληνικό πρόβλημα διαλύει το αμερικανικό χρηματιστήριο και δεν αφήνει την οικονομία των ΗΠΑ να αναπτυχθεί. Διαβάστε τι είπε από τη Λισαβόνα:
«Η γενική εκτίμηση είναι ότι η καμπύλη της ανάπτυξης των ΗΠΑ κινείτο με ταχύτερο ρυθμό πριν ανακύψει το πρόβλημα του ελληνικού χρέους. Η ελληνική οικονομία ουσιαστικά «τορπίλισε» την προσπάθεια ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας αφού έριξε το χρηματιστήριο και μπλόκαρε σημαντικές επενδύσεις λόγω αβεβαιότητας».
Με λίγα λόγια έχουμε δύο διαφορετικά πράγματα που όμως έρχονται να συνδεθούν. Από τη μια ο Παπανδρέου εμφανίζει «ηγετική» φυσιογνωμία κι από την άλλη ο Ομπάμα λέει ότι η Ελλάδα καταστρέφει τις ΗΠΑ.
Μήπως, λοιπόν, «έκανε η μύγα … κι …. τον κόσμο όλο;». Μήπως η Ελλαδίτσα παρά τη χρεοκοπία της δείχνει τόσο μεγάλη που ακόμη και οι ΗΠΑ τρέμουν ενώ οι Γερμανοί έχουν μείνει άφωνοι από την  αποφασιστικότητα και τη σκληρή στάση της κυβέρνησης;
Ας γελάσουμε δυνατά διότι πραγματικά αλλιώς θα τρελαθούμε. Ολο το σκηνικό που στήνεται στα υπόγεια των χωρών έχει μια κοινή συνισταμένη.
Η Ελλάδα του Γ. Παπανδρέου μπαίνει μπροστά και εκτελεί εντολές των αφεντικών της από τις ΗΠΑ. Κι εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε.
•            Ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός εμφανίζεται να κάνει πόλεμο με τη Μέρκελ δεν είναι γιατί ξαφνικά το αφεντικό τρελάθηκε. Ο λόγος είναι ότι οι Αμερικανοί έχουν βάλει το δικό τους παιδί να παίξει το ρόλο της εμπροσθοφυλακής των ΗΠΑ κατά της προσπάθειας της Μερκελ για την εγκαθίδρυση «οικονομικού Ράιχ» στην Ευρώπη. Πρόκειται καθαρά για μάχη αυτοκρατοριών οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να βάζουν μπροστά τα… γυναικόπαιδα.
•            Δεν είναι τυχαίο ότι ούτε και ο Στρος Καν δεν επιτίθεται στην Ελλάδα, αντιθέτως αποθεώνει τις ελληνικές προσπάθειες. Το ΔΝΤ βρίσκεται στις ΗΠΑ, εξυπηρετούν τις ΗΠΑ ενώ και ο επικεφαλής της παίζει το ρόλο του αφού φιλοδοξεί να είναι ο επόμενος Γάλλος πρόεδρος. Ετσι, δένει και το γλυκό. Ομπάμα και ΔΝΤ έχουν βάλει μπροστά στον Γ. Παπανδρέου, να φάει τις πρώτες σφαλιάρες, να χρεοκοπήσει η Ελλάδα και μετά να αναλάβουν αυτοί να σώσουν την παγκόσμια οικονομία.
•            Ούτε είναι τυχαίο ότι μέχρι και ημερομηνία χρεοκοπίας της Ελλάδας έβγαλαν οι FT σε μια προσπάθεια να πιέσουν και να εκβιάσουν τώρα ακόμη περισσότερο τη χώρα να πάει σε ελεγχόμενη χρεοκοπία.
•            Κάποιοι εδώ στην Ελλάδα ξεχνούν ότι από το παρελθόν οι… σύμμαχοι δεν είχαν ποτέ μπέσα. Ετσι και τώρα, υπόσχονται στον Γ. Παπανδρέου ένα ξεροκόμματο αλλά στο τέλος θα τον πουλήσουν, όπως και ολόκληρη την Ελλάδα. Μόλις λύσουν τις διαφορές τους με το «οικονομικό Ράιχ» της Μέρκελ τότε θα πετάξουν την Ελλάδα στα σκουπίδια, ήτοι στις αγορές. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δανείζεται με επιτόκια υπέρογκα όταν θα τελειώσουν τα χρήματα του δανείου. Και ποιοι είναι αυτοί που ελέγχουν τις αγορές; Μα κατά κύριο λόγο είναι οι Αμερικανοί με τους διεθνείς οίκους τους, τους θεσμικούς που αγοράζουν και πουλάνε ομόλογα και χρέος και οι οποίοι κερδίζουν από τη δυστυχία των άλλων. Αυτό θα κάνουν και στην περίπτωση της Ελλάδας. Θα τη στίψουν σα λεμονόκουπα προτού την ξαποστείλουν.
Ας μη χαίρονται λοιπόν κάποιοι όταν ακούνε ρεπορτάζ ότι συναντήθηκε ο Παπανδρέου με τη Μέρκελ και μόνο που δεν τις έριξε χαστούκια. Ας ψυλλιαστεί ο κόσμος όταν ο Παπανδρέου βγαίνει από τη Λισαβώνα και αποθεώνει την πολιτική του ΝΑΤΟ και τη νέα δομή του. Και φυσικά ας σκεφτούμε όλοι καλά γιατί ο Ομπάμα ξαφνικά θυμήθηκε να μας πει ότι η Ελλάδα φταίει για την παγκόσμια κρίση.
Πρόκειται για ένα ευρύτερο σενάριο που θα το δούμε να εκτυλίσσεται σύντομα. Αμερικανογερμανικός πόλεμος με εμπροσθοφυλακή την Ελλάδα, μέχρι να τα βρουν κάπου στη μέση Ουάσιγκτον και Βερολίνο και πετάξουν τους γιωτάδες στον Καιάδα.