27 Σεπ 2010

Κακοδιαχείρηση και χρέη πνίγουν τον ΟΕΚ


Κατασχετήριο για χρέη 1,7 εκατ. ευρώ από λογαριασμούς ύδρευσης του Ολυμπιακού Χωριού έστειλε η ΕΥΔΑΠ στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου υπαλλήλων του οργανισμού.
Δυστυχώς δεν είναι η μόνη οφειλή, καθώς σύμφωνα με το Σύλλογο, οι κατασκευαστές που έφτιαξαν το Χωριό για τους Ολυμπιακούς του 2004, με κόστος 430 εκατ. ευρώ, διεκδικούν τώρα και άλλα 100 εκατ. ευρώ για εργασίες που έγιναν πέραν των προβλεπόμενων στην αρχική σύμβαση. Και δε φτάνει μόνο αυτό, καθώς σε φορολογικό έλεγχο που έγινε για τα έτη 2001, 2002, και 2003, αποκαλύφθηκε ότι οι τότες ιθύνοντες χρέωναν στην εταιρεία Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε., έξοδα για ταξίδια (Κάνες, Βαρκελώνη Γενεύη), διαμονή σε ξενοδοχεία, ακόμη… και τα πρόστιμα για τις κλήσεις της Τροχαίας!
Όλα αυτά, όπως ισχυρίζεται ο Σύλλογος έχουν ως αποτέλεσμα να βρίσκεται ο ΟΕΚ σε δεινή θέση έχοντας κηρύξει στάση πληρωμών, μια που οι οικονομικοί του πόροι, που είναι κατά βάση οι εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών, δεν αποδίδονται από το ΙΚΑ. Μόλις 4 με 5 εκατ. ευρώ κατορθώνει να εισπράττει κάθε μήνα, όταν στο παρελθόν έφταναν στο ταμείο περί τα 40 εκατ. ευρώ. Όμως και αυτές οι εισπράξεις υπολείπονταν του ποσού που θα έπρεπε κανονικά να αποδίδεται από το ΙΚΑ, και σήμερα το ύψος της οφειλής έφτασε στα 2 δις. ευρώ.
Ο Σύλλογος υπαλλήλων, που προφανώς γνώριζε τι γινόταν και γι΄αυτό έπρεπε να κινητοποιηθεί πολύ νωρίτερα για να σταματήσει η κατρακύλα, κάνει λόγο για «διαχρονικές» ευθύνες από τις κυβερνήσεις των 10 τελευταίων ετών που οδήγησαν τον Οργανισμό σε αδιέξοδο με αποτέλεσμα την αναστολή των παροχών προς τους εργαζόμενους.

2 σχόλια :

Vatopedinos είπε...

Συνεπώς από το 2004 και μετά τα πάντα λειτούργησαν σωστά!

. είπε...

Καί μόνο τό ότι δέν παρέλαβαν τό Ολυμπιακό Χωριό από τούς εργολάβους από τό 2005, ώστε νά μήν έχει λόγο ύπαρξης η ΟΧΑΕ, οδηγηθήκαμε σέ μεγάλες καί αδικαιολόγητες σπατάλες καί σέ ανεπανόρθωτες ζημιές γιά τήν πόλη μας.